30 jaar
Frank is alleenstaande vader van een zoon van 29 jaar. Op 18 juli 2018 werkt hij met heel veel plezier 30 jaar bij de leukste werkgever, het Nationaal Archief in Den Haag. “Ik heb de mooiste baan, het helpen van mensen op de studiezaal. Ik heb het voorrecht om voor en met mensen samen te werken! Contacten te leggen, leuke collega’s. Dank Nationaal Archief voor alle mooie kansen die ik heb gekregen. Dank aan alle lieve studiezaal bezoekers”.
Suriname
“Op 25 november 1975 werd mijn geboorteland Suriname onafhankelijk en de bewoners mochten kiezen; Nederlander blijven, of Surinamer worden. Mijn moeder was zo moedig en vooruitstrevend om alles op te geven en opzoek te gaan naar een betere toekomst voor haar kinderen. Mijn moeder wist dat het niet goed zou gaan na de onafhankelijk met Suriname. Als kind van 12 jaar kwam ik met mijn moeder en twee broers in november 1975 naar Nederland. Omdat vlak voor en na de onafhankelijkheid zoveel Surinamers naar Nederland kwamen, werd besloten tot een vestigings- en spreidingsbeleid. De Nederlandse overheid was bang dat de meerderheid van de Surinamers zich in de Randstad zou vestigen. Daardoor kwam ik met mijn moeder en twee broers in Friesland terecht. Grotendeels ben ik in Drachten/Friesland opgegroeid. In de jaren 1987 was het moeilijk om werk te vinden in Friesland”. Frank heeft alles geprobeerd en is uiteindelijk als vrijwilliger in 1988 in Den Haag terecht gekomen bij het Nationaal Archief in Den Haag en binnen 3 maanden had hij een vaste aanstelling. “Als kind wilde ik al met mensen en voor mensen werken vandaar dat ik geluk heb gehad met mijn werk bij het Nationaal Archief”.
Wandelen
“Ik heb een passie en dat is wandelen, met wandelen probeer ik mensen bij elkaar te brengen, wandelen is goed voor lichaam en geest, en je ziet tijdens het wandelen hoe mooi Nederland is. Elke woensdag en vrijdagavond wandel ik met mijn wandelgroep. Ik vind het ook leuk om wandelingen te organiseren met een thema, elk jaar organiseer ik met mijn team de Gandhi Walk in Den Haag. De Gandhi Walk Europe een wandeling van het Vredespaleis naar het Europees Parlement in Brussel”. In februari 2019 wordt ook de Gandhi Walk in Suriname georganiseerd. Frank: “Daarnaast organiseer ik met mijn team de Nelson Mandela Walk en de Milan Zuiderpark wandeling”.
“Ik heb een hele lieve, mooie moeder van 89 jaar jong zijn woont nog zelfstandig in Friesland, maar het lopen gaat niet zo goed, vrijdagavond ga ik na het werk naar mijn moeder in Friesland en blijf bij haar tot maandag om voor haar te zijn en te zorgen, om met haar in de rolstoel naar buiten te gaan. Daar word ik heel gelukkig van”.
Daarnaast is Frank buddy van een blinde man, zijn naam is Erol. “Ik wandel, dans, fiets, hardloop met hem, uit liefde, ik kende hem niet en nu zie ik hem als zoon, als een vriend
Film Frank en Erol
https://www.youtube.com/watch?v=TyauuJ30BAA
Het MNR en de eind sprint van Frank
“Een netwerk als het MNR vind ik belangrijk voor de Rijksoverheid en voor de mensen die bij de Rijksoverheid werken. Sinds 6 jaar probeer ik bij elke MNR bijeenkomst aanwezig te zijn, omdat ik elke keer veel van leer en leuke mensen ontmoet. Ik heb twee keer voor de MNR een bijeenkomst op mijn werk het Nationaal Archief mogen organiseren. Ik heb daar veel van geleerd en heeft mijn netwerk vergroot. Het MNR heeft mijn kansen gegeven om mij te ontwikkelen. Ik heb coaching gesprekken met iemand van het MNR over mijn toekomst. Samen maken wij een plan hoe ik mij laatste werk jaren wil invullen. Ik noem het de eind sprint van Frank, keuzes maken wat wil ik? Wat zijn mijn mogelijkheden. Durf ik te kiezen?”
Inspirators
“Mensen die mij motiveren is natuurlijk mijn mooie, lieve moeder van 89 jaar jong. Omdat zij altijd vrolijk en positief is. Maar mensen als Nelson Mandela, Mahatma Gandhi, Martin Luther King Jr. inspireren mij ook”.
Frank luistert graag naar de radio. Hij probeert zoveel mogelijk buiten te zijn, fietsen, wandelen, hardlopen en mensen te ontmoeten. Frank schrijft op zijn facebook Frank Kanhai Levens verhalen over zijn roots en elke maand schrijft hij voor ‘Dreamz World’, een Nederlandse krant. De invalshoek is multicultureel met de nadruk op Surinaams en Caribisch nieuws. Hij vindt het belangrijk dat mensen hun historie kennen. Ken je historie! “Ik ben dankbaar dat ik in Nederland woon. De kansen die ik heb gehad maar ook de kansen waar ik mijn best voor heb gedaan. Vanuit Friesland verhuizen naar Den Haag voor je werk. Dit jaar is het 145 jaar hindostaanse Immigratie van uit India naar Suriname, vanuit Suriname naar Nederland naar Friesland vanuit Friesland naar Den Haag steeds opzoek naar een betere toekomst voor je zelf en voor je nageslacht. Wij hebben allemaal onze redenen waarom wij in Nederland wonen. Met elkaar kunnen wij ervoor zorgen dat Nederland nog mooier wordt met al zijn mooie culturen. Hoop dat u ook een keer mee doet met mijn wandelingen, omdat wandelen mensen samen brengt.
Kijk op mijn facebook als u mij beter wilt leren”