In de spotlight: Nazima Ramdin

“Alles draait om communicatie. Mensen en organisaties; een klik ontstaat als je elkaar begrijpt, als je dezelfde ‘taal’ spreekt en als er sprake is van wederzijds respect en waardering. Ik geloof in kennis delen en samenwerkingen aangaan, waardoor je elkaar aanvult en versterkt. Het verbinden van mensen en organisaties. Een divers samengesteld personeelsbestand kan voor je organisatie een enorme toegevoegde waarde bieden voor het uitbouwen van de business. Hierbij is het van belang dat de organisatie een cultuur en werkomgeving biedt waarbij de  divers samengestelde medewerkers de ruimte wordt geven om geaccepteerd te worden op zo’n manier dat de eigen identiteit en herkenbaarheid gehandhaafd mag blijven.Ik ben Communicatieadviseur in hart en nieren en een van mijn specialisaties is het ontwikkelen en verbeteren van communicatiemiddelen.
Ik probeer me in te leven in de bedrijfsdoelen en kijk welke communicatiekanalen daar het beste voor kunnen worden ingezet. Hierbij speel ik in op nieuwe ontwikkelingen en kijk ik of Social Media kan worden geïntegreerd.
Mijn aangeboren competenties en talenten die ik heb:
– enthousiasme: wat ik graag op jou overbreng
– doorzettingsvermogen: zet ik in als jij het even kwijt bent
– betrouwbaarheid: waarmee ik van jou vertrouwen vraag
– gelijkwaardigheid: omdat ik respect heb voor ieder mens
– oprechtheid: zonder dat kom ik niet bij je binnen
– creativiteit: waardoor jij inspiratie krijgt
– professionaliteit: waarmee ik het beste in jou naar boven krijg
– klantgericht: je hebt maar een kans om een eerste indruk te maken"
Nazima Ramdin heeft ruim 23 jaar werkervaring op het vakgebied Communicatie bij diverse organisaties van de Rijksoverheid.
Zij heeft Communicatie & Media gestudeerd en heeft zich verder verdiept in Beleveniscommunicatie & Social Media. Op dit moment is  zij formeel communicatie adviseur voor het Ministerie van  Veiligheid en Justitie en is ze voor twee jaar uitgeleend aan het Ministerie van Buitenlandse Zaken om een reorganisatietraject te begeleiden met communicatie. Deze functie loopt tot November. Officieel zou Nazima dan weer terug kunnen bij het ministerie van Veiligheid en Justitie, maar op dit moment is ze aan het kijken of ze haar talenten verder zou kunnen ontwikkelen bij een ander Ministerie. 
"Het  allerleukste vind ik dat je resultaten snel zichtbaar kunt maken door de juiste inzet van de juiste communicatiemiddelen. Inlevingsvermogen is hierbij heel belangrijk. Met een frisse mind en gedegen kennisniveau bekijk ik de huidige en gewenste sitwwwie met oog op voorliggende uitdagingen.
Naast het geven van advies kan ik u helpen bij de uitvoering en ontwikkeling van uw communicatiemiddelen. 
Bijvoorbeeld bij mijn huidige opdracht, waar twee facilitaire directies zijn samengevoegd na een reorganisatie. Hoe maak je de nieuwe organisatie zichtbaar: Je levert een goede dienst of product maar hoe communiceer je daarover? Maak je al gebruik van intranet?  Maak je gebruik van een bedrijfsfilm? Stuur je een nieuwsbrief? En hoe communiceren mensen tegenwoordig? Yammer, Twitter, Facebook, LinkedIn wat kan je als organisatie daar mee? Wat is het effect van communiceren via Social Media?"
Het mooiste wat Nazima bereikt heeft, is dat ze nu in een positie zit dat ze mensen kan coachen. Het is meer dan alleen maar vak-inhoud. Communicatie adviseurs die nog niet zoveel ervaring hebben, mag zij coachen. Dat is super leuk. Dan komt haar ervaring goed van pas en het is ook een stukje verrijking voor haarzelf.
"Geloof bij alles wat je doet in de kracht van jezelf. Als jij echt iets wilt vanuit je hart, dan ga je ervoor en dan kan het ook. Dat heb ik aan de lijve mogen ondervinden. Ik begon in een ondersteunende functie als beleidsmedewerker. Ik wilde altijd al doorgroeien naar communicatieadviseur. Ik heb mij in mijn loopbaan mogen ontwikkelen. Tijdens mijn studie had ik het geluk werkzaam te zijn als communicatie medewerker. Zo kon ik praktijk en theorie goed combineren. Ik heb van huis uit de stimulans meegekregen “ als je iets wilt, ga er dan voor “ . Had inmiddels twee kinderen, besloot toch te gaan studeren. Het was soms bloed, zweet en tranen maar het thuisfront bleef mij steunen om toch door te gaan en was trots met t behalen van mijn diploma!"
Inspiratie
"Vanuit de vakinhoud zijn er voor mij verschillende inspirerende personen. Een voorbeeld is Huib Koeleman, een grote communicatiedeskundige / schrijver / spreker tijdens congressen. Ik heb het voorrecht gehad om door hem te zijn gecoached aan het begin van mijn carrière als communicatiedeskundige. Hij is inspirerend en vernieuwend vanuit het vakgebied.
Naast mijn vak, ben ik natuurlijk ook gewoon een mens. Ik heb heel veel inspiratie gekregen van mijn opa, een hele krachtige persoonlijkheid. Hij is een ondernemer pur sang. Hij heeft mij altijd gestimuleerd om hard te werken voor mijn dromen. Daarnaast kijk ik ook naar inspirerende vrouwen die topposities hebben bereikt. Dit kunnen verschillende vrouwen zijn. Ik vind het leuk om met hun te praten over hoe zij zover zijn gekomen. Hoe zij de balans hebben kunnen vinden tussen hun gezin en het werk."
Naast mijn werk…
"…Heb ik twee prachtige kinderen. Een dochter van 17 en een zoon van bijna 12. Ik stimuleer ze, ik vind leven in een liefdevolle en harmonieuze omgeving belangrijk. Ik spendeer heel veel tijd aan mijn kinderen.
…Vind het leuk om met mijn zoon naar de voetbal gaan en om mijn dochter te stimuleren in haar opleiding Hotelmanagement.  Ik geniet van het leven, hou van gezellige mensen om me heen, ik hou van sporten. Ik ben aerobics instructrice geweest, ooit. Ik ga nog regelmatig naar de sportschool om bijvoorbeeld lekker te spinnen."
Wie zou je de volgende keer graag in de spotlight willen zien?
"Sharda Kamaansing. Zij is namelijk de drijvende motor achter het MNR. Het is een ontzettend talentvolle vrouw, waarvan ik vind dat ze een heleboel bereikt heeft. Maar ze is ook bescheiden, dus ik vind dat zij haar “tada-momenten” mag pakken."