In de spotlight: Mirelda Kewal

Op dit moment……zit Mirelda bij het ministerie van OCW en werkt ze bij de directie Internationaal Beleid. Hier houdt zij zich bezig met de koninkrijksrelaties. Het internationale trekt haar vooral hieraan. “Ik vind het heel leuk om contacten te onderhouden met drie verschillende landen, die een andere cultuur hebben dan Nederland. Dat zorgt voor boeiende gesprekken. Ik ben zelf Surinaams en herken ook veel van de Surinaamse cultuur in deze contacten.”

“Bij OCW zitten onwijs veel interessante mensen, ik vind het leuk om ze te leren kennen”

“Eén van de leukere dingen aan mijn werk vind ik  de verschillende contacten die je hebt. Ik ben rijkstrainee geweest en heb op vier verschillende werkplekken gezeten en dan houd je je bezig met verschillende onderwerpen en kom je veel verschillende mensen tegen, waar je veel van leert.  De onderwerpen spelen zich wel allemaal af op het gebied van de O de C of de W en emancipatie. Maar het is leuk om ze vanuit verschillende kanten te benaderen.”

Persoonlijke passie

In haar vrije tijd vindt Mirelda het erg leuk om danslessen te volgen en om met vriendinnen af te spreken. Ook houdt zij van reizen, het maakt niet uit waar naar toe. Alhoewel, “Het liefste ga ik wel naar een plek waar het warm is en ik zou graag nog een keer naar Australië willen.”

Het boek dat Mirelda ons wil aanraden is het boek “De Buitenvrouw” van Joost Zwagerman. "Dit boek vind ik erg mooi en goed geschreven"

Inspirerende persoon

“Ik vind dit lastig. Ik ben sowieso niet echt gefixeerd op één persoon. Ik denk namelijk dat iedereen mooie kanten heeft die inspirerend kunnen zijn. Als ik echt iemand zou moeten noemen kies ik voor mijn moeder. Ik vind dat mijn moeder de opvoeding van mij en mijn broertje heel goed heeft gedaan. Wanneer je ouder wordt, denk je meer na over dat soort dingen. Als ik zelf kinderen mag krijgen, zou ik het graag willen doen zoals mijn moeder ons heeft opgevoed; heel vrij en respect voor de keuzes die ik maak. Ze heeft altijd gewerkt, mijn vader ook en dan ook nog twee kinderen opgevoed.

Volgende keer in de spotlight

“Soeraya Sewdien. Ik ken haar nog niet zo heel goed, maar heb haar leren kennen als iemand die het traineeship bij OCW wilde gaan doen en toen op een gegeven moment heel bewust de keuze heeft gemaakt om een andere weg in te slaan. Volgens mij gaat het haar nu heel goed af. Ik vind het bijzonder om te zien hoe zo iemand die haar hart heeft gevolgd, nu succesvol bezig is. Ik zou graag meer willen horen over haar drive, motivatie en haar visie.”