In de spotlight: Guliz Arioglu

De overheid

Mijn naam is Guliz Arioglu, ik ben 35 jaar en ik werk momenteel bij het ministerie van VWS, directie Organisatie, Bedrijfsvoering en Personeel (OBP) als adviseur. “Wij controleren de subsidies en de inkoop als team KPA”. Ik ben sinds 1 december 2009 werkzaam bij de rijksoverheid”.

Ik ben getrouwd en heb 2 kinderen (meisje van 4,5 jaar en jongen van 2 jaar). Ik ben in Turkije (Ankara) geboren en opgegroeid. In mijn kinderjaren wilde ik graag architect worden. Ik vond het bouwen met blokken en daar creatief mee bezig zijn zo leuk.

“Sinds 2005 woon ik in Nederland. Na enige maanden een cursus Nederlands te hebben gevolgd, was ik in juli 2006 gestart bij de Belastingdienst. Ik heb ook 3 jaar bij een accountancy kantoor gewerkt als assistent controller. Mijn ouders zijn werkzaam als ambtenaar in Ankara. Ik wilde ook graag bij de overheid werken, net zoals mijn ouders. Dus heb ik in 2009 een overstap kunnen maken naar het ministerie van Economische Zaken”. “Ik vind de sfeer bij de overheid heel anders dan in het bedrijfsleven. Dit was voor mij de belangrijkste reden om een overstap te maken naar de overheid. Ik heb een open, eerlijk en goede manager bij OBP en dat had ik nooit meegemaakt in het bedrijfsleven”.

 

Het MNR

Ik ben via een kennis geattendeerd op het bestaan van het MNR en ik was meteen geïnteresseerd. Ik ben een enthousiast MNR lid, ik vind het bestaan van het MNR een verrijking voor de rijksoverheid als organisatie en het MNR draagt bij aan een diverse en inclusieve organisatie. Het geeft een voorbeeld functie naar andere organisaties. De verschillende thema’s die in de MNR bijeenkomsten aan de orde komen, vind ik ontzettend interessant en vooral nuttig voor mezelf en voor anderen. Zelf vind ik het ook van belang om mijn eigen netwerk in contact te brengen met het MNR en omgekeerd. Dus, gewoon zo doorgaan MNR!

 

Mijn vader

“Mijn vader! Hij is werkelijk de enige persoon in mijn leven die ik altijd en alles mag en kan vragen. Wat nog grappiger is, is dat hij altijd “goede” antwoorden geeft!

 

“Kids Beyond Limits”

“Het boek ”Kids Beyond Limits” trekt mij erg aan en ik wil dit boek zeker aanbevelen. Dit boek bevat veel interessante en succesvolle verhalen over kinderen met een lichamelijke beperking, ze hebben therapie en aandacht nodig hebben. Dat doet mij wat.”

 

Turkije

Turkije is voor mij een prachtig land, elke stad, elke provincie, elke plaats heeft weer een eigen dimensie aan eten, cultuur, dans, mensen… Ik ben in veel delen van Turkije geweest, daarom kan ik mogelijke tips geven over prachtige toeristische plekken in het land. Mocht je advies willen, dan kun je mij gerust e-mailen!

 

Crossfit en Facebook

“Ik maak altijd tijd vrij voor alles wat ik graag wil doen. Zo sport ik graag. Ik moet van mezelf zeker 2 a 3 keer per week sporten. Ik doe crossfit sinds één jaar en dat bevalt prima. Daarnaast heb ik een facebook groep van Turkse expats opgezet. Momenteel zijn er ongeveer 550 mensen aangesloten en ik organiseer jaarlijks ongeveer 15 a 20 evenementen en bijeenkomsten. Ik vind het erg leuk en doe dit vrijwillig, het geeft mij energie”. Ik werk sinds oktober 2016 bij het ministerie van VWS en ik heb het naar mijn zin. Ik mag een cursus Nederlands volgen van mijn manager. Voor mij is dat heel belangrijk. Ik mag af en toe als host staan bij evenementen die de organisatie organiseert. Kortom voel ik me als een vis in het water bij het ministerie van VWS. Ik wil mijn facebook groep gaan uitbreiden en een actieteam in het leven roepen. Mijn droom is om op mijn eigen locatie grote evenementen en bijeenkomsten in gang te zetten. Wie weet dat het er nog van komt!”

 

“Willen en plannen”

“Ik krijg vaak van mijn vrienden de vraag “hoe maak je tijd voor je activiteiten?” Het antwoord is heel simpel: “willen en plannen”. En natuurlijk een partner die altijd klaar staat, naast een dosis geluk. En dat heb ik gelukkig”.