In de spotlight: Ahmet Polat

Ahmet Polat is getrouwd en is vader van twee kinderen. “Ik werk als adviseur bij het Agentschap NL, directie Innovatie. Tien jaar geleden ben ik bij de toenmalige Senter begonnen voor een project van drie maanden.” Het beviel Ahmet zo goed dat hij nog een jaar ben gebleven en dan nog een jaar. Inmiddels ben ik al tien jaar werkzaam binnen de overheid. Ahmet werkt samen met de ministeries om tot een innovatie programma te komen. Het programma zet hij dan met een team in de markt zodat bedrijven innovatieve projectaanvragen in kunnen dienen. Agentschap NL ondersteunt vervolgens de ondernemers zodat ze meer kans maken op ondersteuning. Na de honorering beheert Agentschap NL de budgetten en bewaakt de voortgang van de projecten. “Het is dan ook een grote voldoening om te zien dat ik een bijdrage lever aan meer innovatie in Nederland.”
Erzurum (Turkije)
Ahmet is geboren in het Noord-Oosten van Turkije, in de provincie Erzurum, dicht tegen Georgië aan. “Ik was negen jaar oud toen ik in Dordrecht ben komen wonen. Ik heb dan ook mijn lagere school, middelbare school en de universiteit hier in Nederland gedaan. Als kind wilde ik al te graag onderwijzer worden, vooral omdat enkele ooms van mij onderwijzer waren. Uiteindelijk toch maar gekozen voor een ingenieursopleiding in Delft.”
 Groei
Ahmet is ondernemend, creatief, analytisch maar ook nieuwsgierig en vooral leergierig. “Enkele jaren geleden heb ik bijvoorbeeld een internationale MBA studie gedaan aan vijf universiteiten in vier continenten. Het was een bijzonder leerzame ervaring. Vooral de interactie met vele culturen uit Latijns-Amerika, VS en China beschouw ik als een grote verdienste. Want daardoor ben ik naast het verwerven van een bijzonder groot netwerk van executives ook als persoon gegroeid.”
 MNR is een ‘verbindingsmiddel’

Het MNR vervult naar mijn mening een belangrijke rol als bindmiddel tussen de bi-culturele ambtenaren. Door de vele workshops, bedrijfsbezoeken, lunchen met de SGs, etc. krijgen de leden een goed beeld van wat er zoal zowel binnen de overheid of daarbuiten afspeelt en hoe ze zich moeten en kunnen ontwikkelen om hun (persoonlijke) doelstellingen te behalen. Ik probeer dan ook vaak bij de bijeenkomsten aanwezig te zijn, met name om het contact met de leden up-to-date te houden.”
Ondernemers in Dordrecht
Ik ben heel erg betrokken bij de samenleving. Ik lees bijvoorbeeld voor op een school in Den Haag. Ik help ondernemers in Dordrecht met hun problemen over bedrijfsvoering, strategie, relatie met andere ondernemers en natuurlijk de overheid.
Ik ben tevens lid van een politieke partij en probeer zoveel mogelijk bij te dragen aan de totstandkoming van mijn idealen door actief mee te doen.
Ik heb geen rolmodellen in mijn leven. Ik vind echter Mandela, cliché weet ik, een bijzondere man. Na zijn vrijlating heeft hij op een geweldloze manier niet alleen het land verzoend maar ook zijn tegenstanders vergeven. Alleen grote mannen als hij zijn in staat om dat voor elkaar te krijgen. Een andere grote man is Ataturk. Dankzij zijn moed, visie en toewijding mag Turkije zich nu een modern land noemen.
Verder volg ik via Edx (www.edx.org) enkele cursussen. Ik heb inmiddels twee certificaten kunnen behalen.
Voornemen
In de komende periode wil Ahmet zich vooral richten op het schrijven van een boek. Hij zal ons op de hoogte houden.
Tot Slot
When it is obvious that the goals cannot be reached, don’t adjust the goals, adjust the action steps” – Confucius
De MNR workshops en activiteiten kunnen je daarbij helpen.