Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

MNR/VWS Bijeenkomst ‘Zorg(en) voor migrantenouderen’, in samenwerking met het ministerie van VWS

25 januari 2021 @ 12:30 - 17:00

Op 25 januari organiseerden de Diversiteit & Inclusie werkgroep van VWS samen met Multicultureel Netwerk Rijksambtenaren een digitale bijeenkomst over de zorg voor én eenzaamheid onder migranten ouderen. Het doel van deze bijeenkomst was om samen stil te staan bij de problemen van zorg voor migrantenouderen in Nederland en het delen van ervaringen op dit onderwerp. Meer dan 50 deelnemers deden mee aan deze bijeenkomst met verschillende achtergronden: van mantelzorgers,

mensen in het onderwijs tot aan beleidsmedewerkers bij de gemeente of overheid. Of soms een combinatie van verschillende rollen.

De dag begon met een presentatie van Rowan over de zorg voor migrantenouderen in Nederland en de bijbehorende problematiek. Na de presentatie ging de groep uiteen in twee deelsessies met elk een ander thema. In de deelsessie van Fatos stond de vraag centraal; wat kun jij nou zelf doen in je eigen stad? Verschillende tips en ervaringen werden uitgewisseld. De tijd vloog voorbij, maar via deze LinkedIn groep kan meer inspiratie gedeeld worden. Bij de deelsessie van Gul ging het delen van tips en best practices over hoe inclusieve zorg werkt. Gul heeft haar verhaal verteld hoe ze een interculturele ontmoetingscentrum heeft opgericht waar alle ouderen welkom zijn. Haar verhaal stimuleerde de deelnemers om eigen ervaringen uit te wisselen, maar ook om elkaar te helpen met de juiste partijen in contact te komen. In de chat werden actief tips, namen en organisaties met elkaar gedeeld.

Al met al, was de bijeenkomst een groot succes en slaagde het in haar opzet: een platform te bieden voor iedereen die te maken heeft met zorg(en) voor migrantenouderen. Om deze bijeenkomst een vervolg te geven is er een LinkedIn groep opgericht met de deelnemers waar ze elkaar makkelijk kunnen vinden.

Gegevens

Datum:
25 januari 2021
Tijd:
12:30 - 17:00

Locatie

Ministerie van VWS