Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Mini-masterclass “GELUK, HOOP EN LIEFDE”

25 maart 2021 @ 14:00 - 17:00

Deze masterclass hebben Rolf Mol en Marlon Derks Van de Ven van het UWV ons meegenomen langs de weg van geluk – hoop – deugden – liefde – werkgeluk! Hoe kunnen wij in een crisis bedreigingen omzetten naar KANSEN en angst omzetten naar HOOP? Volgens het World Happiness Report is Nederland daar best goed in geslaagd, want Nederland staat daarin op de vijfde plaats van de wereldranglijst.

Wat is GELUK?

Een innerlijke toestand die wij als positief ervaren: tevredenheid, subjectief welbevinden, levensvoldoening. Geluk is iemand om van te houden, iets te doen hebben en iets om op te hopen!

Wat is HOOP?

Hoop is een sterk verlangen naar iets positiefs in de toekomst, waarnaar actief gestreefd wordt, terwijl we er tegelijkertijd niet zeker van kunnen zijn dat dit verlangen uiteindelijk vervuld wordt.

Wat zijn DEUGDEN?

Er zijn vele deugden, maar de moderne deugden van deze tijd zijn: veerkracht, rechtvaardigheid,empathie, humor, zelfbewustzijn, vergeving, hoop, vertrouwen, wijsheid, zuinigheid en moed.

Wat is LIEFDE?

Liefde is de motiverende gemoedstoestand die tot doel heeft het welbevinden van de ander te koesteren en te bevorderen. Liefde is elkaar nodig hebben!

Wat is WERKGELUK?

Het hebben van arbeidsvreugde! Bronnen die daartoe bijdragen zijn: fysiek welbevinden, collegialiteit, waardering, vertrouwen, goede prestaties, groei (persoonlijke ontwikkeling), werken met hart en ziel (passie), hogere zingeving.

TOT SLOT:

Gezien de positieve ontvangst van deze mini-masterclass wordt nagedacht over een vervolg- masterclass over dit onderwerp, maar dan gespitst op het ervaren van geluk door diverse culturen.

Gegevens

Datum:
25 maart 2021
Tijd:
14:00 - 17:00

Locatie

UWV