Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Inspiratiesessie 23 juni 2022

23 juni 2022 @ 13:00 - 15:00

Hoe ons brein een inclusieve werkplek soms nog in de weg staat

Ons brein en alle onbewuste vooroordelen die zich hierin bevinden, zijn van grote invloed op ons leven. Wist je bijvoorbeeld dat mensen minder snel hun huis uitvluchten als een orkaan een vrouwelijke naam heeft?

Dit is een extreem voorbeeld, maar onbewuste vooroordelen kunnen ook op de werkvloer zorgen voor ongelijke behandeling, uitsluiting of andere nadelige situaties. Om meer inzicht te krijgen in deze onbewuste vooroordelen en welke consequenties dit heeft voor inclusie op de werkvloer, gaf neurowetenschapper Marcia Goddard in de inspiratiesessies diversiteit en inclusie bij het ministerie van OCW aan.

Het ministerie van OCW wil graag een goede afspiegeling zijn van de samenleving. Om dit te realiseren, is het werven van collega’s met verschillende achtergronden een eerste stap. Daarnaast is het van belang om te werken aan een inclusief werkklimaat. Het creëren van een thuisgevoel waarin plek is voor alle denkbeelden die mensen met zich meebrengen. Maar dat is in de praktijk lastiger dan je denkt. Zo staan onbewuste vooroordelen dat nog te vaak in de weg.. Bij het bereiken van een inclusief werkklimaat wordt OCW onder andere gesteund door het ‘Multiculturele Netwerk Rijksambtenaren’ (MNR), dat zich inzet om de arbeidspositie van rijksambtenaren met een culturele achtergrond te verbeteren. Zodoende werd op hun initiatief een inspiratiesessie georganiseerd, waar naast SG Marjan Hammersma ook Topambtenaren en professionals van andere ministeries bij aansloten.

Gegevens

Datum:
23 juni 2022
Tijd:
13:00 - 15:00

Locatie

Ministerie van OCW