Hopelijk geniet je volop van de zomer, of het nu door het mooie weer, de natuur of een welverdiende vakantie is. Na deze periode van rust is het een uitstekend moment om te werken aan je persoonlijke ontwikkeling. Hieronder vind je de gratis trainingen van Werken aan jouw toekomst: op locatie van het A+O fonds Rijk die in september en oktober worden aangeboden. Meld je nu aan voor de training die het beste bij jou past! Zo gebruik je de energie van de zomer om een stap vooruit te zetten in je groei en ontwikkeling.
Deze training helpt jou om jouw eigen unieke waarde te ontdekken en te zien wat jij toevoegt aan een organisatie. Hoe kun je overtuigend laten weten wat jouw talenten zijn? En hoe presenteer je jezelf daardoor krachtig? Daar gaan we samen mee aan de slag!
We leren je om je sterke punten te herkennen en om ze te benoemen. Dit heb je nodig als je stappen in je carrière wilt maken. Vaak heb je ook nog talenten die voor jou heel normaal zijn, maar voor een ander heel waardevol: de onvermoede talenten. Deze training helpt je om die onvermoede talenten te zien.
Tot zo’n 80% van onze communicatie is non-verbaal. Het is dan ook verrassend dat hier vaak weinig aandacht voor is in trainingen. In deze training leer je de belangrijkste non-verbale signalen kennen. Ook ga je aan de slag met het ontwerpen van jouw digitale regels. Dit is extra belangrijk nu hybride werken steeds vaker voorkomt.
Deze training is voor iedereen die op het werk beter wil worden in opkomen voor wat je nodig hebt. We gaan aan de slag met grenzen stellen of nee zeggen en een ander je mening geven of lastige feedback. Je leert hoe je je manier van gesprekken voeren kan verbeteren. Aan het eind van de dag sta je steviger in je schoenen om te zeggen wat voor jou telt!
In deze training herpak jij de controle over je (werk)leven en maak je bewust keuzes om doelen te bereiken. Tijdens deze training leer je in één dag wat persoonlijk leiderschap is en hoe je het kunt ontwikkelen. Zo krijg je de touwtjes over jouw leven en carrière (weer) in eigen handen.
Op het werk heb je vaak te maken met veel prikkels waardoor je je moelijker kunt concentreren. In deze training leer je hoe je je ideale (hybride) werkweek kunt indelen en ontvang je tools om beter met prikkels om te gaan. Zo kun jij je werk met meer plezier en energie uitvoeren!
Tijdens deze training leer je hoe je beter met werkdruk kunt omgaan. Je leert efficiënter om te gaan met je tijd (timemanagement) en krijgt het overzicht weer terug door slim te plannen. Zo loop je niet achter de feiten aan. Praktische oplossingen zorgen samen voor een nieuwe manier van werken.
Je maakt kennis met hoe je belangrijke relaties kunt opbouwen. En je leert hoe je jouw netwerk kunt vergroten. Na het volgen van deze training gaat netwerken jou een stuk beter, natuurlijker én soepeler af!
Hoe zorg je ervoor dat wat jij wilt, in balans blijft met wat de organisatie van je vraagt? Tijdens deze training krijg je rust en tijd om stil te staan bij jouw talenten en kwaliteiten en de redenen waarom jij jouw werk doet. Dit helpt om gemotiveerd en vol energie aan het werk te zijn én blijven.
Hoe kun je tijdens je werkdag en na het werk goed voor jezelf zorgen? Bijvoorbeeld als je een opgejaagd gevoel hebt of merkt dat je energie afneemt? In deze training krijg je tips waarmee je je energie vast kunt houden of terug kunt pakken.
Wij staan voor je klaar!
Na aanmelding ontvang je een mail met informatie over de door jou gekozen training. Als je vragen hebt, kun je contact met ons opnemen via info@werkenaanjouwtoekomst.nl . We staan graag voor je klaar!
Incompany trainingen
Trainingen binnen het aanbod van ‘Werken aan jouw toekomst: op locatie’ zijn ook gratis incompany beschikbaar. Wil jij samen met jouw afdeling, team of enkele collega’s een training volgen? Vraag dan via de website van het A+O fonds Rijk een incompanytraining aan!
Met vriendelijke groet,
namens A+O fonds Rijk
Team Werken aan jouw toekomst
Werken aan jouw Toekomst van het A+O fonds Rijk is opgezet op initiatief van de vakbonden binnen de Rijksoverheid. Zij willen ervoor zorgen dat jij je werk met plezier doet en uit je loopbaan kunt halen wat je ervan verwacht. Of het nu gaat om je carrière, een veilige en leuke werkplek of opleidingen om jezelf te kunnen ontwikkelen.
Wat is de Keti Koti Tafel?
De Keti Koti dialoogtafel is een nieuwe traditie, speciaal ontwikkeld om het koloniale- en slavernijverleden en de gevolgen daarvan bespreekbaar te maken. Deelnemers wisselen persoonlijke ervaringen, emoties en inzichten uit. Tijdens de dialoog beantwoorden de deelnemers met elkaar drie vragen rondom een thema dat speciaal voor deze bijeenkomst bepaald is. Het thema voor deze tafel is: “Ruimte voor ongemak”. Meer informatie over de Keti Koti Tafel vindt u op www.ketikotitafel.nl.
Ontmoeting en reflectie
Tijdens de Keti Koti Tafel gaan duo’s met elkaar in gesprek aan de hand van gespreksrondes, waarin luisteren, spreken, en stilte worden afgewisseld. De deelnemers wisselen in een vertrouwelijke en goede sfeer persoonlijke inzichten, ervaringen, emoties en verhalen uit, waarmee ze empathie en begrip kweken voor elkaar. Aan het begin en aan het einde van de bijeenkomst worden rituelen uitgevoerd die verwijzen naar ons slavernijverleden. Tijdens de dialoog wordt een gezamenlijke maaltijd gegeten die herinnert aan het slavernijverleden. Tussen de gesprekken door zingt het koor Fri Yeye treur- en bevrijdingsliederen die op de plantages werden gezongen ten tijde van de slavernij.
Herdenkingsjaar Slavernijverleden
Op 1 juli 1863 werd de slavernij bij wet afgeschaft in Suriname en de Caraïbische eilanden, toen nog koloniën van het Nederlands Koninkrijk. Een groot deel van de tot slaaf gemaakten moest hierna nog 10 jaar lang op de plantages werken. Dit gebeurde onder staatstoezicht en was om de “schade van deze maatregel” te beperken voor de plantagehouders. Daarom stopte de slavernij voor velen in het toenmalige Koninkrijk pas echt in 1873. Op 1 juli 2023 is dat 150 jaar geleden. Tijdens het Herdenkingsjaar staat het Nederlands Koninkrijk stil bij deze pijnlijke, belangrijke, en tot voor kort onderbelichte geschiedenis. En bij hoe deze geschiedenis vandaag de dag nog een rol speelt in het leven van mensen. Van 1 juli 2023 tot 1 juli 2024 wordt hier in het hele Koninkrijk extra aandacht aan besteed tijdens het Herdenkingsjaar Slavernijverleden. Zo ook binnen OCW met bijvoorbeeld de Keti Koti Tafel op 18 juni. Het Herdenkingsjaar is een kabinetsbrede verantwoordelijkheid en wordt gecoördineerd door OCW. Kijk voor meer informatie over het Herdenkingsjaar Slavernijverleden op www.rijksoverheid.nl/herdenkingsjaar.
Aanmelden per mail Aanmelden kan door mij een mailtje te sturen (k.duraku@minocw.nl). Geef daarbij aan hoe je je identificeert (wit of van kleur) en of je dieetwensen heb
Senior Adviseur Diversiteit, Gelijkwaardigheid en Inclusie (s12)
Vacature: Senior Adviseur Diversiteit, Gelijkwaardigheid en Inclusie (DGI), Ministerie van Economische Zaken / Directie Mens en Organisatie (DMO) – Werken voor Nederland
Project-/programmasecretaris in beleid (s11):
Project-/programmamanager in beleid (s12)
Vacature (in totaal 18 fte) teammanager (Schaal 12): Hoe geef jij richting aan je team? Doe de test | manager bij de NVWA | Rijksoverheid – Werken voor Nederland
Een digitale informatiesessie over deze vacature: NVWA online: teamleider roodvlees – Werken voor Nederland
Regiodirecteur Grote Ondernemingen Noordoost
Regiodirecteur Grote Ondernemingen West
Regiodirecteur Grote Ondernemingen Noordwest
Strategisch adviseur
Beleidsadviseur rijksbegroting en financiën, Ministerie van Financiën – Werken voor Nederland
Tobijn de Graauw op LinkedIn: Wil jij het Nationaal Burgerberaad Klimaat mee organiseren? Als…
De deadline voor aanmelden is vrijdag 12 april om 12:00u.
Vacature: (Senior) Adviseur staatsdeelnemingen, Ministerie van Financiën – Werken voor Nederland
Introductie
Mijn naam is Giacomo Galli. Ik werk als senior beleidsmedewerker klimaatadaptatie Caribisch Nederland bij het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.
Ik ben van jongs af aan geïnteresseerd in ongelijkheid, dit hebben mijn ouders mij meegegeven. Daarnaast heb ik van mijn vader ook een zekere voorliefde voor natuurwetenschappen meegekregen. Dit resulteerde uiteindelijk in een studie internationaal land- en waterbeheer in Wageningen. Na mijn studie kwam ik in het veld van ontwikkelingssamenwerking terecht en heb ik op veel plekken van de wereld gewerkt. Steeds vaker bevond ik mij ook in gesprekken met verschillende rijksdiensten over het verbeteren van het internationale waterbeheer. Op een gegeven moment dacht ik ‘laat ik het van binnenuit proberen’ en nu werk ik 3 jaar bij het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Inmiddels had ik ook een vrouw en twee kinderen en was ik een beetje klaar met intercontinentale reizen.
Al vrij vroeg heb ik mij aangemeld voor het MNR. Voor mijn werk is het belangrijk om meerdere geluiden en perspectieven te horen. Binnen mijn directe kring van collega’s is er toch sprake van een zekere homogeniteit, zowel in culturele achtergrond als opleidingsniveau. Het MNR helpt mij om af en toe uit die bubbel te breken en zo te kunnen reflecteren buiten de gebaande paden om. Ook als persoon vind ik het erg fijn om onderdeel uit te maken van een multicultureel netwerk. Ik ben geboren in Italië en als kind naar Nederland gekomen. Je zou kunnen zeggen dat ik inmiddels volledig geassimileerd ben, maar af en toe voel ik mij toch de buitenstaander. Overigens heb ik dat gevoel ook als ik in Italië ben. Mijn vrouw is Surinaams-Nederlander en we leren ook een hoop van elkaar op dit vlak.
Interesse(s)
Een van mijn grote passies is eten en voedsel in het algemeen. Zo ben ik lid van een oogsttuin, waar ik elke week samen met mijn kinderen groenten oogst. Ook bak ik zelf brood en allerlei aanverwante zaken. Gedeeltelijk is mijn liefde voor eten cultureel bepaald en heb ik het ook vanuit thuis meegekregen. Maar ook zijn er veel initiatieven in Nederland die heel inspirerend, het broodbakken en de oogsttuin heb ik tijdens mijn studietijd in Wageningen ontdekt.
Ik merk dat eten ook voor verbinding zorgt. Elke keer dat ik in een ander plek kom, of het voor werk is of privé, probeer ik mij te verdiepen in de lokale eetcultuur en juist de wat meer ‘uitdagende’ gerechten uit te
proberen. Mensen zien dat en waarderen als je oprecht geïnteresseerd bent in hun eetcultuur.
Vrije tijd
Ik heb kleine kinderen en breng zoveel mogelijk tijd met ze door samen met mijn vrouw. Verder maak ik tijd vrij voor vrienden en ben ik begonnen met rugby, een uitdagende sport wat wel zorgt voor de nodige afleiding. Er is daar ook veel broederschap, wat erg mooi is.
Voornemens
Het dossier waarvoor ik verantwoordelijk ben bevindt zich momenteel volop in de belangstelling, hierdoor neemt de druk toe. Ik hoop mijn rug recht te kunnen houden en mijn bijdrage te kunnen leveren aan plannen die het verschil uitmaken voor de inwoners van Caribisch Nederland.
Tot Slot
‘In the end everything will be ok and if it’s not ok, it’s not the end.’
Met de excuses voor het slavernijverleden zette de Nederlandse overheid een komma, geen punt. Ja, 150 jaar geleden werd de slavernij afgeschaft, maar daarna begon een nieuwe bladzijde van het koloniale verleden: het ronselen van contractarbeiders uit Brits-Indië. En dat betekende de start van de Hindostaanse migratiegeschiedenis.
De helden, verzetsstrijders, pioniers en feministen van toen verdienen onze aandacht. Vooral de verhalen van de vrouwen uit deze geschiedenis – die nog het meest verborgen zijn gemaakt en gebleven – verdienen een podium. Schrijver, presentator en verteller Shantie Singh gaat in Her (s)tories samen met schrijvers, dichters en performers uit de Hindostaanse gemeenschap, die ook absoluut meer zichtbaarheid verdienen, op zoek naar de verhalen van deze vrouwen.
Her (s)tories — Stichting Talk-Theater | Het Nationale Theater (hnt.nl)
Kaartjes zijn te koop op de volgende website:
https://www.hnt.nl/voorstellingen/8558/stichting-talk-theater/her-s-tories