Vrouwendag: wat betekent vrijheid voor jou?

Nieuwsbericht | 25 februari 2020

De rijksoverheid organiseert op donderdag 12 maart, in het licht van de internationale vrouwendag, een bijeenkomst voor alle rijksmedewerkers. Dit doen we samen met De Kleurrijke Top 100.

De dag staat in het teken van het thema vrijheid. Tijdens de bijeenkomst vertellen een aantal vrouwen hun persoonlijke verhaal. Wat betekent vrijheid voor hen? Welke aspecten spelen daarbij een rol? Wat werkt bevrijdend en wat belemmerend?

http://content.rp.rijksweb.nl/cis/content/media/rijksportaal/bzk_1/nieuws_15/bzk_3/2020_44/02___2020/Vrouwendag_2020_vrijheid.jpg

Vrijheid, wereldwijd

Al heel lang strijden vrouwen voor hun vrijheid. Wereldwijd is dit een strijd tegen fundamentele schendingen van mensenrechten als gedwongen in huis blijven, (huiselijk) geweld, intimidatie. In Nederland gaat het daarnaast ook vaak om zaken als:

  • meer vrouwen aan de top
  • gelijke beloning van vrouwen en mannen
  • hardnekkige, ingesleten culturele denkbeelden

Hierover gaan we tijdens de bijeenkomst in gesprek met sprekers, panelleden en deelnemers. Het volledige programma vind je hieronder.

Datum: 12 maart 2020
Locatie: Grote Kerk, in Den Haag
Aanvang: 12.30 uur inloop
Start programma: 13.15 uur
Netwerkborrel: 16 uur

Welkom en inleiding door dagvoorzitters Raja Felgata (De Kleurrijke Top 100) en Fadoua el Hamchaoui (adviseur bij P&O van BZK in het team Diversiteit en Inclusie).

Sprekers

  • Ingrid van Engelshoven, minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap
  • Abigail Norville, plaatsvervangend secretaris-generaal bij het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport
  • Safiyeh Salehi Mobarakeh, founder ZINC Foundation
  • Ayten Zor, Directeur, Manager Inkopen BZK/UBR/HIS
  • Stephanie Hendriks, P&O adviseur Economische Zaken en Klimaat
  • Nilaya Holwijn, kinderminister

Paneldiscussie, in gesprek met rijkstrainees; Amber Kegel, Soumaya Ben Yakhlaf, Eva Moenen

Catering

De catering wordt verzorgd door Zina Abboud – Zina’s Kitchen. Zina is geboren en getogen in Aleppo, Syrië, vluchtte naar Nederland en heeft nu succes met haar eigen cateringbedrijf.

Aanmelden

Medewerkers van de deelnemende ministeries en rijksorganisaties kunnen zich aanmelden voor deze vrouwendag. Meld je aan:

https://m13.mailplus.nl/genericservice/code/servlet/React?wpEncId=rUQ34ArL8C&wpMessageId=2489&userId=2110453&command=viewPage

Nb: Er is een multimedia team aanwezig vanuit De Kleurrijke Top 100 voor foto’s en video voor social media.