Wintrade Week London

 

Voorzitter, Carmen Breeveld, op bezoek bij Theresa May,
Downing street 10

Vooruitlopend op de Wintrade Week, zijn wij met een selecte groep MKB ondernemers uitgenodigd bij Downingstreet 10 voor een rondetafelgesprek. Het doel van deze bijeenkomst was na te gaan op welke wijze de overheid vrouwelijk ondernemerschap verder kan stimuleren.

Er is in het kader van diversiteit en inclusie onlangs een website gelanceerd vanuit de overheid, waarin alle data is verzameld over de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt, opleidingsniveau van de arbeidsmarkt, ondernemerschapsbevordering en financiering van MKB ondernemers uitgesplitst op gender, etniciteit, leeftijd en opleidingsniveau.

Met deze website wil de Britse overheid meer data verschaffen aan ondernemers die m.b.v. deze cijfers hun businessplannen beter kunnen onderbouwen. Opvallend en verrassend in deze cijfers was het feit dat vrouwelijke ondernemers in het VK gezamenlijk GBP 80 miljard omzet genereren en vrouwelijke ondernemers met een diverse achtergrond tussen de GBP 25 en GBP 32 miljard omzet genereren per jaar.

Ondanks deze grote economische impact van vrouwelijke ondernemers en etnische ondernemers, valt te constateren dat zij toch minder gemakkelijk aan financiering kunnen komen voor hun ondernemingen.

Met de lancering van deze website, wordt een eerste stap gemaakt door de overheid om tot gericht beleid te komen dat ondernemerschap verder kan bevorderen. Ik vraag mij af of dit niet een goed voorbeeld kan zijn voor de Nederlandse overheid om eens de impact van vrouwelijk ondernemerschap in kaart te brengen.

Volgens het CBS zijn er zo’n 700.000 vrouwelijke ondernemers actief in Nederland. Voor de Britse cijfers, verwijzen wij u graag naar bijgaande link https://www.ethnicity-facts-figures.service.gov.uk/ 

.

Het programma overzicht

Mis dit niet!

Schoenen ontwerpster Lucy Choi heeft ons uitgenodigd om zaterdag ochtend 19 mei bij haar te gast te zijn op de zaak

Bekijk hier de Facebook post.

Burgemeester van Londen nodigt vrouwelijke ondernemers uit voor de Wintrade Week Londen. 

2018 is het precies 100 jaar geleden dat de eerste vrouwen het recht kregen om te mogen stemmen in het Verenigd Koninkrijk. Ik ben blij en verheugd dat we dit jaar in het stadhuis de prestaties van vrouwen in alle facetten van het leven kunnen benadrukken en ook het werk erkennen dat nog gedaan moet worden om gendergelijkheid te bereiken.

Als een trotse ‘feministe’ zet ik me in om alles in het werk te stellen om de barrières voor succes van vrouwen in Londen weg te nemen. Via mijn #BehindEveryGreatCity-campagne moedig ik Londenaren aan om de vrouwen van alle achtergronden aan te moedigen en respecteren die van Londen de grootste stad ter wereld maken; evenals het werken met de leidende industrieën van Londen, inclusief het bedrijfsleven, om echte positieve verandering te ondersteunen. Ik wil dat Londen niet alleen de beste stad ter wereld is om een ​​vrouw te zijn, maar ook dat het een voortrekker is in het bestrijden van genderongelijkheid overal waar het voorkomt, inclusief de werkplaatsen, bedrijven en directiekamers van deze geweldige stad.

Ik ben blij dat de WinTrade Awards een kans biedt om vrouwen te waarderen die de leiding nemen en barrières wegnemen voor toekomstige generaties.

Ik wil de organisatoren, sponsors, genomineerden en winnaars van de WinTrade Awards van dit jaar feliciteren en verwelkom de internationale zakenvrouwen in Londen die deel zullen uitmaken van dit evenement.

Bekijk hier de originele uitnodiging van Sadiq Khan.

Het programma overzicht

The Prime Minister Theresa May

Via deze link treft u een welkomstbrief aan van de Britse premier, Theresa May, die langs deze weg alle gasten van de Wintrade Week hartelijk verwelkomt. Zij wenst tevens alle finalisten van de Wintrade Awards veel succes toe en een prettig verblijf in Londen.

Wij wensen u veel leesplezier en hopen u op 15 mei a.s. te mogen begroeten in Londen.

Tot ziens,
Carmen Breeveld, voorzitter

Women Entrepreneurs Netherlands
www.womennetherlands.com